SATSNING | Träning hösten 2023 – Josef Eriksson

Träning hösten 2023

Vill du haka på min träning under hösten 2023? Bli guld medlem på bänkpress.nu

Under 5 veckor mellan september och oktober 2023 är mitt mål att gå från 650 kg total till 710 kg. Det skulle innebära SM kval i klass -93 kg  och ett all time PB med 10 kg i totalen. Nu senaste gjorde jag 650 kg med lite till i böjen och aningen mer i marken. Oavsett fast jag lämnade kilon på flaket så måste jag bli starkare. Den här satsningen är inte helhjärtad i den form att jag gör mitt yttersta för att kvala. Vad jag menar är att jag kommer träna hårt inför det, men med ett lita annat upplägg för test.

 

 

 

Den blir ett slags projekt. Jag vill använda mig av H.I.T principn. Det vill säga log volym och hög intensitet. All out, bam släm, max reps, heavy duty blood and guts reps. Jag kommer köra primärt ett set per övning, men gör allt jag kan i det setet. Dock så med liten reservation… att gå ut så hårt i alla övningar första veckan kommer inte vara smart efter att ha vilat från träningen som jag nu gjort över en vecka redan. Så jag kommer ta ut mig i alla övningar, men inte från vecka ett. Detta är då i viss mån väldigt olikt från hur min träning ser ut i stort, men jag har flörtat med detta en tid nu. Jag vill hoppas och tro detta kan ha högre effekt än jag kanske vågat tro tidigare. Med det sagt kommer det kräva mycket av mig. Man kan inte mellan mjölka detta även om jag gör det första veckan halvt som halvt. De övriga veckorna kommer behöva vara fullt påslag i varje reps varje set. Ihärdighet att kräma och krama ut allt man har och lite till.

Det kommer som sagt vara bara ett set per övning per pass. Ett arbetsset då. Det här setet ska göras med super kontroll och laser fokus. Det kan vara med former av assisterade reps, drop set eller liknande, men allt sker då mer eller mindre i samma set. Jag vill med detta hålla nere volymen, antalet pass och tiden i passen. Jag kommer inte köra knäböj som vanligt utan boxböj. Marklyft kommer jag eventuellt köra utan bälte rakt igenom och dra på vid tävling.

De vikter kan kanske kan tro mig göra eller hoppas göra för att nå 710 kg kan vara…
222,5 kg knäböj – All time PB
221 kg bänkpress –  Rekord i 93an
267,5 kg marklyft – Tävlings PB
711,5 kg total – All time PB

Jag vet inte vilket lyft jag ska säga känns svårast. Bänken känns avlägsen så sätt att ska den lilla träningen räcka för att bibehålla det jag har nu?  Böjen känns som det blir svårt att få höften att hålla samt mata på den volymen och sätta djup osv. Osäker så att säga. Marken känns säkrast, men osäkrat på så sätt att det kan vara för kort tid att hinna bli så stark på. Det är som sagt ett projekt och test. Jag kommer lära mig mycket av detta oavsett om träningen går bra eller dåligt. Sen kommer jag nog med behöva alla mina 9 lyft för att ro hem denna totalen.

Jag ser fram emot den här träningsperioden och vill hoppas det inte kommer göra mig bara starkare i baslyften, utan även muskulärt grövre. Jag körde efter samma principer under sommaren inför EM i allt egentligen utom själva bänkpressen. Jag gav allt jag hade i som oftast 1 set. Då i böj och mark samt assistantövningar. Detta gjorde mig starkare i många övningar, men jag lyckades även behålla mycket massa.

Vill man då testa på samma program som mig kan med det. Genom att bli Guld medlem på bänkpress.nu får man tillgång till programmet, teknik feedback, input i sin träning, instruktions videos och mycket mer. Samt då allt som ingår i brons och silver paketet.

Jag startar programmet den 18 september. Så du kan välj att hoppa på och köra detta samtidigt som mig eller hoppa in senare.

Första veckan finns ute här redan nu här!

HIT Vecka 1

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg