211023 Lördag – Tävling

Så! Valde i onsdagskväll att tävla efter att sett min start dag på VM blivit lördag istället för söndag. Behövde ändra om i träningen så ett tungt pass på lördag en vecka innan skulle bli bra. Som av en händelse hade vi klubb tävling den dagen och efter att kollat med Marcus Löfström som är klubbens domaransvarige så fick jag veta att jag inte behövde döma. Han hade ordnat så han och två till dömde. Vi hade även nog med funktionärer så att den biten var täckt. Det gjorde att den praktiska möjligheten för mig att tävla fanns. Så i onsdagskväll bestämde jag mig för att då köra.

Lite andra omständigheter som hänt inför tävlingen är att under torsdag morgonen så förstod jag att Covid situationen i Europa blossat upp. Så pass att man började dra åt restriktionerna mer och mer nästan för varje dag i Litauen och kringliggande länder. Flera veteraner valde att inte fara iväg på VM just för detta och jag fattade nästan beslutet om att inte åka själv. Under fredagen så kände jag väl det samma och var väldigt nära på att avanmäla mig. Lagom till att jag kände att luften gick ur mig för VM insåg jag med att jag kan inte fatta detta beslutet än, utan får alla fall vänta till onsdag, den dag jag reser. Känslan för tävlingen denna dagen var väl så där. I huvudet har jag tänkt att jag inte ska köra VM och bryr mig inte heller jätte mycket om tävlingen redan på förhand.

Jag får för mig att basta innan tävlingen, inte jätte mycket och inte för att jag behöver. Jag vägde ca 104 kg tävlingsmorgonen och ville se vad 10 min bastu gör. Jag gick in i bastun hemma strax efter kl 8.10 med invägning kl 9. Det blev 10 min i bastu och jag tappade 0,4 hg. Det var inte alls mödosamt och kändes inte som jag tappat något.

Jag vägde in på 103,3 kg och drog i mig över 1,5 liter på mindre än 15 min. Sen var det lite små joxande innan tävlingen bara så var det igång.

Uppvärmningen kändes bra, helt annat mot på träningen. Inte jätte konstigt då volymen för veckan och dagarna innan varit så låg. När jag gör 160 kg märker jag att det är lättare än det varit, samma med 180 kg och 200 kg. I måndags gjorde jag fem singlar på 230 kg med stopp och 200 ingen inför det var märkbart sämre.

Jag går in på 215 kg som är helt okej. Långa signaler, alla tre. Nog de längsta jag varit med och då har jag gjort 50 tävlingar. Bedömningen var inget fel på. Tydlig och rak, men det fanns ingen anledning till längden på alla de signalerna.

Nästa gör jag 230 kg och det går inte upp, MISS! Signalerna är långa och visst jag har basta lite, men… Det stämde inte. Jag låg bra, hade bra fäste och ändå får jag inte upp det. Jag gjorde fem singlar på samma vikt i måndags, visst kortare signaler men ne… Jag mest suckar och beklagar mig. Hur kan jag vara så svag.

I tredje går jag om på samma vikt och gör det bättre än någon av mina singlar på 230 kg under måndagen. Jag vågar inte ta gift på min kapacitet, men garanterat 5 kg till men inte mer än 1o kg. Lyftet är inte en stänkare, det tar 2,2 sekunder. Det var snabbare än min snabbaste singel på 230 i måndags.

Varför hände då detta? Jag har aldrig missat en andra vikt och sen satt den. Då har det ändå hänt säker 8 ggr. Jag tror allt satt i huvudet. Jag tänker på att jag inte ska köra VM så det är lite sak samma vad jag gör nu och hur star jag är. Jag hjälper flera lyftare mellan lyften. Går runt och håller i min son. Kollar så allt rullar osv. Sista minuterna innan tredje lyftet släppte jag alla de sakerna och försökte ge min lyftning lite kärlek. Då blev det annat och vikten gick upp. En inställnings fråga och nonchalans fick mig att missa.

Planen nu är träna söndag, tisdag och torsdag på plats. Sen att hålla koll på läget i Europa. Jag är inte alls nära att åka ner just nu. Jag är fullvaccinerad och vet att risken för att bli sjuk eller smitas är låg, men! Jag vill inte åka ner och något skiter sig, praktiskt pga smittan, sjukdom eller annat. Även om jag inte drabbas direkt så har jag andra jag kan drabba i min omgivning hemma som inte är fullvaccinerade. Att bli sjuk i ett annat land och kanske dra med smittan hem samt att flyg mm kan ställas in och kanske rent av idrotts event stängas av innan jag ska tävla känns inte värt det. Även om sannolikheten är liten är den inte noll. På allt det har jag en 7 månaders bebis hemma jag ska vara ifrån med en medveten risk. Så ne, jag vet inte vilket beslut jag tar för ens onsdag.

Stötta mig till nästa VM genom att handla hos tyngre här tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg