210414 Onsdag – Speedbänk + Dips

Bänk med 30 kg band i toppen och 15 kg i botten:
100 kg 3×3 Smalt
110 kg 3×3 Medelsmalt
120 kg 3×3 Medel

Dips:
3×10

Kettelbellrodd på sälroddsbänk: ”Supraspinatus rehab”
14 kg 3×10

Kennelly Kickbacks:
16 kg 3×8 – lite för tungt

Hantelcurls:
10 kg 1×20

Skulle egentligen köra utan band och ha lite mer vikt, men valde att köra med Jonathan, Johan och Robin så körde med deras band och låg lite lättare i vikt än jag tänkte. De startade på ca 50% av max i bänk och jag istället på närmare 44% av aktuellt max. Sen kör vi aldrig fullbredd heller och jag tror min smälbänk är sämst i relation min bänk bland oss fyra så blev väl ok ändå. Det vi är primärt ute efter är hastigheten på stången.

Dips körde jag nu för första gången på länge. Jag har kört 2-3 dips i instruktions syfte senaste år sen annars var det 2017 jag sist körde ett set dips. Då var det ett set all out med. Sist jag tränade dips var nog 2013, sen slutade jag med det där ikring. Jag slutade med typ allt som tog på brösten utom bänk vid den tiden. Sluta med alla bänk varianter med, det var bara bänk. Bred bänk med fötterna i golvet. Hur som kändes dipsen bra. Har ju sagt att jag ska tävla i fitness five dips i maj månad så ska väl försöka träna lite tillskillnad mot chinsen. Kanske till och med ta mig ner några kilo i vikt hehe. Som bäst gjorde jag 45 godkända dips då kring 2012. Då är det skillnad på gym dips och tävlings dips. Vet de som gör 40 gym dips men knappt 20 när de ska ner och upp hela vägen.

Annars så kändes det bra. Rodden där jag körde var inte för supraspinatus utan mot den. Ville inte koppla in den alls. När jag drog min mark i söndags så kändes det lite i supraspinatus igen. Bänkade max fredag och de kände jag inte av fredag kväll, lördag eller söndagen. Sen på söndag kvällen och kanske framförallt måndag morgon så hade axeln tagit ett steg tillbaka. Det här ändrar min plan för min marklyfts träning nu med. Kommer inte kunna lasta på och dra tungt för axeln verkar inte vara mogen för det. Jag tror det kritiska läget är när jag står med rundad rygg i toppen och har allt tryck ner genom armen som drar i supran.

Tänker att jag ska skriva en liten tex om speed bänk och varför jag kör det med.

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg