210725 Söndag – 240 kg Marklyft

Min mark träning har sen slutet av januari lidit av en bristning i supraspinatus. Det har blivit bättre MEN det är inte bra och det märkte jag efter dagens pass. Det är bättre, men inte redo att börja dra mark. Jag kommer köra på med trapbar stången, goodmornings mm så får vi se var det landar. Nu när jag ändå begränsas i mark så försöker jag ta tag i min värdelösa teknik lite mer än innan. Jag filma alla set från 70 kg till 240 kg. På så vis ser jag på 70 kg hur jag kan dra om det är lätt nog. Vad jag menar är att jag vet på så vis var jag har rörlighet och vinklar för att dra. Så när jag faller igenom på 240 kg är det bara, BARA för att jag är fläckvis svag.

Marklyft med bälte:
70 kg 3 set
120 kg 2 set
170 kg 2 set med bälte
200 kg 1×1
220 kg 2×1 – andra singeln var bättre.
240 kg 1×1 – Baserat på hur jag kan dra och mitt sämsta lyft var detta kanske 6/10

Knäböj – Bowbar:
65 kg 1×5
105 kg 1×3
145 kg 1×1
165 kg 1×1

Riktiga böj med pålåtsas stång. Bowbaren är en längre, tyngre stång som är böjd för att kunna avlasta delar. I mitt fall är det den taskiga axeln/supraspinatus. Jag kan inte greppa och ha en vanligt stång på ryggen även om jag håller brett, så då är en sån här stång super!

165 kg är det mesta jag ”friböjt” på typ 2 år tror jag?? Vet att jag gjorde 200 utan bälte en gång nov 2018 sen är det oklart. Det sjuka, men väntade var att allt kändes bra då som efter. Varför höften inte bråkar nu som den brukar är för att jag inte irriterat den. Jag satte mig i djup direkt, utan vikt. Hade jag fortsatt köra typ 5×5 på en jobbigt vikt eller köra böj 3 ggr inom två veckor hade jag att problem. Så nu ska jag böj vanligt varannan var tredje vecka.

Tror jag hade kunnat göra över 200 kg, men hade svårt med stången. Det kändes som att jag skulle tappa den. Inte van att köra lowbar med den. Hoppas dock att jag kan hålla i en stång alla fall inom ett par månader för axeln är så mycket bättre.

Så ja, träningen för mark kommer inte helt vara vad den är. Fast det blir tack vara omständigheterna ännu mer westsideigt.

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg