211217 Fredag – 92 ton veckovolym

Bänk:
100 kg 11×30
100 kg 1×50 (2 reps  från PB)

Rullande extensioner:
20 kg 2×12

Chins – Neutralt grepp:
2×6

Facepulls:
15  kg 2×15

Z-stång curls:
40 kg 2×12

 

Högsta volymen på länge, men vikten var dock inte mer eller mindre än 100 kg med vilket är 43% av 1RM (230 kg med stopp). Att jag drar till med 50 reps sista setet på 100 kg var mer än jag trodde. Det kändes lätt med 30 repparna rakt igenom, men trodde ändå mjölksyran skulle slå till. När jag gjorde 52 reps på 100 kg som var PB hade jag inte alls gjort så här mycket före. Nu tror jag inte nödvändigtvis att jag hade gjort 60, 55 eller 53 reps för den delen om jag inte gjort 330 reps innan. Hade jag gjort ett maxreps set på 100 kg innan tror jag det kan ha dränerat mig mer. Jag hade bevisligen minst 20 reps eller 2/5 i tanken i mina set innan. Att bara ta ut sig 60% av sin kapacitet bränner inte så mycket.

Jag säger till många som kör maxreps ibland att de värmer upp för lite. Ska de köra på en vikt de vill klara 20 reps på är det inte alls nödvändigtvis missgynnsamt att köra 2 set 10or innan på samma vikt. Då viktigt att man få vila mellan de seten och maxreps setet. Det skulle vara kul att se vad jag klarar på 100 kg ”fräsch”, men det får vänta lite till. Som jag nämnde här innan blir man dränerad av att ta ut sig allt. Hade jag börjat med 50 reps på 100 kg även om jag hade haft reps i tanken så hade jag nog inte nödvändigtvis klarat 11 set med 30 reps efter.

Att jobba med den här typen av reps per set är inte många som gjort vilket gör att det inte finns riktlinjer hur man ska göra. Att använda RPE här är helt värdelöst och gör inte. RIT är inte heller något som direkt fungerar när man har så många fler reps i tanken. Vet du då t.ex hur många reps du gör på olika vikter kan du gå på det. Om du tränar på som i mitt fall 40% och uppåt är det enkelt för mig att lägga upp träningen kring det, för jag vet hur många reps jag klarar på de vikterna.

Näste vecka har jag i ärlighetens namn inte bestämt ännu. Känns allt bra efter detta kan jag få för mig att testa det samma med 110 kg. Vi får se helt enkelt.

Jag testade också ett nytt golv från Nordic Fighter. Vi håller på att ta fram ett flak till Järnvägspressen som ska ha bra fäste, men även fungera för marklyft vid tävlingar. Mattan ska bli aningen tjockare, men fästet verka det inte vara några problem med för någon av oss som testade. Så förhoppningsvis kommer vi ja fått fram ett nytt tävlingsflak som kommer fungera bra för våra kommande tävlingar. Vi kommer också ha likadana flak på uppvärmningen, vilket gör att man får samma fäste där och om en klubb vill köpa något av uppvärmningsflaken ska det gå.

Med det sagt då  är Nordic Fighter en av officiella sponsorerna till järnvägspressen. Kul att ha med ett företag som dels är lokalt, men också börjar jobba mera åt kraftsport hållet. Jag haft bra kontakt med dem nu många år och att de villigt och nyfiket vill vara med att ta fram ett bra styrkelyftsflak är jätte kul! Märket på Nordic Fighters styrketränings produkter är Thor fitness. Det görs riggar, ställningar, stänger, burar, maskiner och mycket mer!

 

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg