211225 Lördag – 100 ton på en vecka

Detta passet blev då det som skulle knyta ihop en volym på 100 000 kg. Hade ingen plan att dra ihop 100 ton denna vecka, men med bara ca 42 ton kvar för det kändes det lika bra. Dock ville jag inte göra något ”tråkigt” som 10×30 på samma vikt. Valde istället att klättra lite i vikt sen successivt droppa ner när jag var tvungen. Det började med stegrande tior och tänkte att kanske kan jag ge 200 kg x 10 ett försök.

Bänk:
100 kg 1×10
120 kg 1×10
140 kg 1×10
160 kg 1×10
180 kg 5×10
140 kg 8×15
120 kg 1×20
120 kg 4×15
120 kg 1×14

Omvändaflys – stående:
10 kg 3 set

Hantelcurls:
10 kg 2 set

Ja det blev lite som det blev detta pass, inte stark nog för 200 kg x 10 ännu, men jag är ju också inte helt utvilad. De två tidigare passen i veckan höll hög volym även dem. Det ena jag har som oroar mig egentligen är min supraspinatus. Min rotatorkuffsmuskel jag fick en bristning i under januari. Den har blivit bättre, men börjat spöka igen. Detta kommer nog sig av att jag börjat tränat upp den då jag vet den varit svag. Kombinationen av bänkpress, bänkpress varianter, prehab träning och lowbar böj har nog tärt på den. Jag kommer backa undan lite igen som i våras och ta lite i taget.

Vad gäller träningen i stort och mot VM så bygger jag vidare på min bas bara. Jag tänker min träning inför VM lite mer som träning än att se det i block. Jag har alltid tyckt att toppning varit något onödigt ont. Det är något som hjälper dig att vara i form en given dag, men inget som gör dig bättre på sikt. Jag tror också att toppning i sin vanligare form är något jag klarar mig lika bra utan egentligen. Att bara träna på hårt, vila och tävla kan fungera för mig. Jag är så inkör i allt vad gäller tävling och lyfta tungt att jag tror jag klarar mig. Att köra tungt med stopp och singlar är nog mer något man gör för huvudet och inte kroppen.

Även fast det är motvilligt kommer jag från och med 2022 börja ha en plan för min träning, tänker jag alla fall. Att bara kör på med en ide känns bättre och roligare. Jag tror jag har tillräckligt bra koll egentligen för att styra mina pass dag för dag. Dock tränar jag med flera andra så för att få en bra gemenskap kan det behövas riktlinjer alla fall.

Oavsett vilket kommer det bli tyngre vikter. Jag är så pass mycket bättre på de här lätta vikterna mot vad jag varit. Inte slagit något reps PB ännu, men inte försökt heller. Mitt PB på 180 kg är 13 reps, att jag gör 5×10 på det detta passet med det jag har i bagaget antyder ju på alla fall 13 reps vid maxreps, kanske mer. Med lite fräschare tutor när nog 15 reps nära. Ne man skulle vilja köra en hederlig 5×5 höja 2,5 kg varje vecka.

Har har ni video på passet med kommentarer och komihåg, Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

 

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg