220613 Måndag – Bänkpress med Henning

Hallsbergs kommun hade en avtackning till fjolårets medaljörer på svenska mästerskap och uppåt. Hälften av oss på klubben som tagit medaljer hade möjlighet att delta. Detta gjorde att Henning kom och hälsade på mig under dagen från 12 till 23. Så det var en kul dag i dubbelbemärkelse. Vi har tävlat motsvarande och med varandra över många år. Rest till USA och Japan samt där emellan och bott tillsammans på hotell. Så alltid kul att ses.

Vi tog ett pass, jag i hyffsad form och aktiv, Henning lite mer sparsam form. Han har inte tränat aktivt sista tiden och nu var det 12 dagar sen han sist tränade. Jag skulle kört mina 10or men han sa att han skulle köra reps på 180 kg så jag hoppade på.

När vi värmer tror jag och han att han ska köra med stopp, så jag tänker att jag kör maxreps på 180 med stopp. Nu blev det så och det var lite kul på sitt sätt, fick med mig saker från det att tänka på. Sist jag körde maxreps med stopp var hösten 2016.

Bänk:
100 kg 1×20
120 kg 1×10
140 kg 1×8
160 kg 1×6
180 kg 1×3
180 kg x9/9/8/8/8

Omvändaflys:
5 kg 3 set

Jag är rätt nöjd med detta pass. Skulle säga att 9 reps med stopp motsvarar 13 utan stopp. Då kör jag stopp, inte som andra gör när de framförallt reppar. Fem reps där en av dem skulle kunna klassas som stopp, två är tng och två är bara dålig kontroll. Hade jag vetat att jag hade denna krämen hade jag nog klarat 10 första setet. Sista setet var nog det bästa tekniska. Hamnade i ett läge där jag behövde grind ut den och klarade det, det är alltid skönt. Då förutsatt att du håller tekniken, att grinda och tappa teknik är inte nödvändigtvis så bra, men att hålla position och göra det gör dig starkare i positionen.

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com/?bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Följ alla mina pass mot EM och bli medlem på min YouTube kanal

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg