220804 Torsdag – EM i Bänkpress

Bänk EM 2022

Om du gillar sidan och vill supporta mig. Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson
Tyngre har även ett samarbete med klassiska bänk landslaget där de supportar dem. Så genom att handla hos tyngre stöttar du även den verksamheten.
(Ungdom, junior, senior)

Då var dagen här. Invägning 14.30 med start 16.30 och 105an var ut i första grupp. Alla 13 gubbar kom till start och jag var lättaste av toppkandidaterna utom ungraren. Nu kom han 2a, men på mindre än min ingång.

Jag har legat på ca 103 kg under sommaren med undantag från när jag blev sjuk. Så gick jag upp och vägde kring 105 kg. Jag började att ner mig så jag vägde 104 kg och som lättast 103,9 kg sista veckorna innan EM.

Tisdag morgon vägde jag 105,8 kg som var en tyngre morgonvikt. Man kan säga att när jag vägde ca 103 kg var jag som lättast strax under 103 och som tyngst strax över 104 kg. När jag vägde 105 kg kunde vågen visa 106,5 kg eller då ner på 103,9 kg. Detta beror på hur sent jag äter dagen innan och vilka volymer. Så man kan säga att om min vardag svikt är 105 kg så kan den vara -1 kg och +1,5 kg utanvidare.

Så min komfort vikt sista 1-2 veckorna innan tävling var nog 104,5-105 kg. Att jag vägde över 105 kg här var mycket just att vi hade rest, ätit men inte rört oss. Magen hade inte jobbat och det låg mycket mat och vätska i kroppen.

Tisdagen bjöd på lite mer aktivitet, men så även mycket mat och göttigheter. Trotts det blev det över 20 000 steg så magen och kroppen kom igång bra. Kroppsvikt rann av så jag tror till och med kvällsvikten var lägre än morgonvikten.

Onsdag morgon vägde jag 104,7 kg. Detta då utan att ens nästan vara hungrig. Det blev frukost, mycket snaskande och middag på kvällen. Lunch hanns inte med då det coachades juniorer under dagen.

Torsdag morgon då vägde jag väl strax under 104 kg tror jag. Käkar frukost vid 9.30. Frossar inte men äter på. Kikar på medtävlanden och rör mig lite. ca 20 min innan invägningen går jag ner i poolen på hotellet som var 26 grader i. Detta för at svala mig och röra mig lite. Det var 34 grader i Budapest så skönt att kunna promenera i poolen. Detta satte igång magen så jag hann med ett toa besök till innan invägningen drog igång.

Så invägd och klar på 103,5 kg. Lägsta vikten under sommaren var 102,8 kg och när jag bänkade 250 kg veckan innan vägde jag 103,9 kg. Så vikten var bra, den var där den skulle vara och jag fick den vik fördel jag ville ha på främst finnen då, Joni Tajaka. Regerande världsmästare.

Jag, Andes Henriksson och Tommy Påhls vägde in samtidigt, men Tommy var i starten efter mig och Andres då han kör -120 kg. Så efter det satt vi och göttade i oss allt vi kunde, men drack. Tror jag drog i min 2 liter första 30 minuterna. 1 liter power rad, en halv liter resorb och sen massa energi dryck och vatten. Jag slutar äta i stora drag 40 min innan start så maten kan lägga sig.

Joni Tajaka, Zydrunas Savickas, Josef Eriksson

Värmningen kändes super. Dessutom var Zydrunas Savickas där. Muskler och leder var väldigt utvilade då volymen varit så låg nu på slutet. Jag skulle säga att jag var i samma om inte något bättre form än jag jag gjort 250 kg tng veckan innan.

Uppvärmning – Ungers eleiko kopia:
Några set på stången
60 kg 1 set (20-30 reps)
70 kg 1 set (15-20 reps)
100 kg 1 set (10-15 reps)
140 kg 1×1 stopp
160 kg 1×1 stopp
180 kg 1×1 stopp
200 kg 1×1 stopp
215 kg 1×1 stopp
Tävlingsstart
225 kg – Godkänt
230 kg – Godkänt
240,5 kg – Underkänt

 

240,5 kg fanns inte där. Det var bästa tekniska lyftet, men jag var bara för svag. Hade haft 237,5 kg är jag säker på. Varför vi inte gick på det var för att allt var klart och Europa rekordet var 240 kg. Att inte gå för det när chansen fanns hade varit dumt rent av.

På en ER bänk tror jag 245 hade gått denna dagen. Min skillnad på hård eleiko och ER hävdar jag är 5-10 kg. Svårt att säga exakt. Denna bänken var lite mindre tacksam med. En vanlig Hård eleiko är 44 cm. Denna var strax över 43 cm. För någon som mig som lyfter på marginalerna spelar såna saker in.

Givetvis hade jag jätte gärna haft 240,5 kg och europa rekord, men! Jag var inte stark nog. Jag låg perfekt och formen var god, jag var bara för svag. Sen är jag ju så klart sur över att rekordet är gjort på en gammal eleiko. Fortfarande är jag vad jag vet enda Europé som gjort 230 på nya hårda Eleiko.

Vi får se var detta leder. Nästa möjlighet för Europa och världsrekord är i Sydafrika i maj. Hade det funnits tävlingar senare under hästen eller början av 2023 man kunde åka på för rekord hade jag nog det. Då har de kanske ändra bänkar med som gör att möjligheterna för rekord ökar ännu mer. Det är länge kvar men första perioden nu efter EM kommer bjuda på minst 1,5 veckas vila från bänken.

Till er som evigt läser denna journalen, tack. Sällan 150 läsare per tränings inlägg och ibland många fler. Hade det inte varit för er hade jag inte gjort dessa långa inlägg som kommer allt oftare. Alla pass mot EM är samlade under taggen EM22. Klicka på EM22 för att se alla träningpass.

Många av er gör det redan men ni som inte gör det får gärna suporta mig och sidan genom att handla hos mina sponsorer tyngre och nordic fighter. Gå genom länkarna nedan och använd rabatt koden hos Nordic Figher.

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com/?bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg