Skadad

Varför jag tog bort eller vart inaktiv på instagram var inte tänkt. Jag tar bort appen ibland två till tre kanske fyra dagar. Nu råkade det bara blir sen gick en vecka, och vips en månad och mer där till. Jag var så inne i allt annat än social medier efter VM att det bara föll bort. Sen kom då en skada som gjorde att det inte heller blev så aktuellt att komma tillbaka på instagram. Men jag dyker väl upp där snart när jag känner för det igen.

Efter VM gick jag in hårt i träningen, väldigt hårt! Jag hade inte kramper eller känningar på något sätt, bara lätt sliten muskulärt. Men på ett pass en dag vaknade jag upp med axel smärta, jag hade legat och sovit konstigt för vakan med domnar arm. Axeln gjorde ont hela morgonen, inget kvällen innan. Under förmiddagen började det släppa efter och passet den dagen gick fel fritt, inga problem. Jag avslutade passet med några lätta pressar över huvudet, väldigt lätta. Det gjorde jag för att jag hade då ont i axeln och det gjorde fruktansvärt ont att pressa över huvudet så jag ville ”känna” efter lite vad det kunde vara. Jag vet inte vilket som gjort vad men tror de triggade igång något värre än vad som kunna blivit.

Två till aspekter kring mycket träning, sovit ”fel” och pressarna över huvudet är teknik förändring och trädgårds jobb. När det var junior SM innan VM tränade jag och Henning och Marcus Grahn såg över våran teknik. Han noterade att jag hade en obalans i hur jag fördelade vikten på axlarna och att skuldrorna var ojämna. Jag korrigerade det och fortsatt så bara, problemet är att jag nog över korrigerad det. Sen i samband med all hårda tuffa träning inför VM jobbade jag mycket över huvudet i trädgården både före och efter passen. Jag tror inte de i detta fall har varit helande.

Min höger sida som detta då gäller har jag aldrig haft besvär med under alla mina år jag nu tränat. Det första uppstod på fysprofilen när bröstet fick sen en bristning. Sen dess har det mer eller mindre bara fortsatt. Min teknik förändring som behövde ändras uppstod nog där av då det inte varit ett problem innan. Med den då ändrar jag axelns hävstång vilket kan orsaka problem. Även lärt mig att magsovare är det värsta man kan vara för axlarna. Så många bäckar små…

Var är jag nu? Det hände ca 6e juni att smärtan kom och jag där efter fick brottas med den. Sen dess har det blivit sämre och bättre. Jag har varit till Massörer, naprapater och läkare. De har get sina ord och behandlingar. 27e juni satte jag en kortison spruta lokalt i axeln, de efter naprapat och massör. Nu har det gått snart en vecka sen dess och jag hade gjort två bänk pass där jag varit på 210 eller mera med stopp. Jag upplever inte att det sabbat så mycket med de lyften men de gör det inte heller bättre. Idag tredje juli är det tisdag med SM på Söndag. Jag är anmäld men kommer troligen inte tävla. Den ända anledningen som kan få mig att tävla är om ja på fredagen är 90% bra på tunga vikter. Även om jag lyfter 212,5 kg med stopp trotts detta så är det med långt ifrån ett optimalt utförande där jag måste hålla tillbaka mig.

Efter SM är det fem veckor kvar till EM. EM var jag så otroligt hungrig på, jag vann i fjol och satte Europa rekord. Efter VM var mitt mål med EM i år att inte bara vinna utan sätta nytt Europa och världs rekord. Jag fick inte ut ens nästan vad jag hade på VM så 12 veckors träning skulle lösa det till EM. Nu blev det inte så, nästa så jag inte vill köra EM alls tyvärr… Men jag har kunna släppa lite ”stolthet” och gå in för att ta medalj samt att bidra med poäng till Herr laget. Tror att jag även i dåligt skick om jag får tävla blir alla fall tredje-fjärde bästa gubben. Så nu är förhoppningen den då eventuella inflammation jag har i slemsäcken i axeln lägger sig och jag kan vara på banan hel och ren till början på nästa vecka.

Josef Eriksson

2 svar till “Skadad”

 1. Niclas Anton skriver:

  Håll ihop kompis! You’ll be back!

 2. Thomas Svanelind skriver:

  Hoppas att det ordnar sig men skynda långsamt.
  Problem med axlarna är inte roligt.

  Mvh
  Thomas

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg