211026 Tisdag – Sista tunga passet

Bänk:
160 kg 1×1 stopp
180 kg 1×1 stopp
200 kg 1×1 stopp
220 kg 2×1 stopp

Ja här hände något ,allt kändes bra och lätt. Explosivt och följsamt, formen kändes bättre än i lördags. Sen på 200 kg så händer något olustigt i bröstet. Ska inte säga att det hugger till, men en mildare variant på bristningskänsla. Nu var det höger bröstet som jag fick en mild bristning i redan i första oktober. Dock har jag kunna köra på med det utan att missa ett pass och det har gått bra. Problemet där började efter vaccinationsspruta två. Armhålan, axeln och bröstet spökade och blev nästan värre vecka för vecka. Först var det ett obehag, sen blev det ömt och klent.

Att jag får en ”smäll” i bröstet är inte jätte konstigt. Jag har pressat på träningen allt jag kunnat i 14 veckor. Jag kände av lite smärta efter andra dosen och körde på ändå, jag fick en bristning och körde på ändå. Hade det inte varit under dessa förhållanden hade jag för det första inte gått ut så hårt i träningen under denna satsning. Jag hade inte heller tränat om jag kände att det uppkom smärta av vaccinations sprutan. Då hade jag vilat en vecka alla fall. Till det hade jag inte heller gasat trotts en bristning, men det är just det. Hade inte det ena hänt hade nog inte det andra hänt heller.

Sen kan jag bekänna detta nu med istället för om längre fram. Hade det inte varit VM hade jag aldrig lastat 220 efter det jag kände på 200. Jag känner en väldig ångest att resa till VM under covid omständigheterna. Så hade jag skadat mig hade jag inte gråtit folder. Varför jag gick på 220 kg igen var för första lyftet var så dåligt i och med min oro. Så jag tänkte att kan jag inte släppa på och gasa 220 kg utan att gå sönder är det onödigt att åka ner. Så jag gjorde ett försök till på 220 kg med längre stopp och mer kräm, det gick bra och kändes väl egentligen inte sämre. Med det sagt borde jag inte lyfta alls, men ja… så länge det inte är något som får muskeln att släppa från fästet så är jag tacksam.

I och med detta stryker jag nog mitt sista pass. Jag behöver nog få vila muskeln så den primärt håller till VM. Mina ambitioner på VM vet jag inte vad de är. De var solklart att gå för guld, nu är jag mest glad om jag tar medalj tror jag.

Stötta mig till nästa VM genom att handla hos tyngre här tyng.re/josef_eriksson

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg