220523 Måndag – Första passet mot EM!

Då var det dags för första passet mot EM i bänkpress som hålls söndag den 4 Augusti för mig. Det är 73 dagar kvar, eller då 11 veckor. Under sommaren kommer träningen runt mina bänkpass prioriteras högt, men jag ska även försöka se till att få in två underkroppspass. Dessutom passa på att springa i det fina vädret. Förra sommaren hann jag inte springa så mycket så är extra taggad på det nu. Vägde in på 103,0 vid tävlingen i helgen och morgon vikten nu på min hemma våg som visar 0,4 kg över tävlingsvåg är under 104 kg. Jag har tänkt ta mig under 100 kg och försöka ligga på 100 kg sträcket fram några veckor.

Varför jag gör viktnedgången är för att jag är oändligt fet. Jag vägde 112 kg i början av december och var inte för det starkare. Ska jag gå upp vill jag göra det lite seriösare och inte bara fläska upp mig som jag gjort. Märker jag att jag blir sämre av att gå ner så kommer jag givetvis avbryta det. Min metod för att gå ner är inte avancerad. Jag kommer göra som vanligt att jag försöker röra på mig. Få ihop minst 20 000 steg om dagen i from av promenader och många dagar löpning. Idag blev det över 22 000 steg med 5 km löpning.

Löpningen var rätt kass. Sprang 5 km på 33 min, dock tror jag mycket är för jag var sjuk. Kondition är något som då faller fort om man jämför med styrka. Tror jag är under 30 min inom två veckor och några veckor till 10 km under 60 min.

Bänk träningen kommer nu börja rätt milt i och med att jag inte ”tränat” på 10 dagar och varit sjuk. Min träningstolerans är rätt kass, märs i och med att jag fick träningsvärk av tävlingen i bröstet. Händer aldrig annars. Så jag kommer stegra upp långsamt. Kanske först om 4 veckor ligger jag på ”riktig” volym och nöter på. Varför jag tar det långsamt är för att dagens pass på 140 kg 8 set, 10 reps var hårdare än vad ett pass med 10 set 10or på 160 kg hade varit när jag är i form. Så jag ser då ingen anledning att köra hårdare för sakens skull om det tar hårdare.

Min vänsterarm som bråkat sen SM är med bättre så även min supraspinats. Vilan har nog gjort dem gott här så där får man se det som positivt.

Passet då…

Bänk:
140 kg 8×10

Rullande extensioner:
20 kg 3 set

Latsdrag:
60 kg 1 set
70 kg 1 set
90 kg 1 set

Facepulls:
15 kg 3 set

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com/?bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Följ alla mina pass mot EM och bli medlem på min YouTube kanal

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg