220527 Fredag – Maxreps 120 kg x 40

Ja då var det fredag och maxreps. Veckan har varit slitsam i bänken, men som jag förutspådde i en video nyligen skulle formen infinna sig denna dagen. I måndags var jag sliten från tävlingen så det passet på skyndade direkt inte återhämtningen. Det gjorde att jag förmodligen fortfarande var lite sliten från tävlingen i tisdags och även måndagspasset. På onsdagen var jag sliten, men troligen då bara från måndagspasset. Torsdagen var jag med sliten men det tror jag av måndagspasset som jag inte lyckats mig hämtat mig från helt i och med onsdags passet.

För att förtydliga. Ett pass förstör inte eller stoppar återhämtningen för ett annat, dock så kan det göra den långsammare. Flera har säkert tränat en muskel grupp trotts träningsvärk men ändå dagen efter eller så inte haft träningsvärk. Det är för att om man gör så ett hårt pass måndag som sitter i på onsdag när man kör nästa så kör man kanske inte lika hårt onsdag. Så träningsvärken torsdag är egentligen från måndagspasset och den sitter i för onsdagspasset bromsade återhämtningen. Hade måndags passet varit lättare och inte känts av onsdag och onsdagspasset förblev lika lätt hade det troligen varit en mild, om någon träningsvärk på torsdagen.

Så ja, därför var jag muskulärt utvilad.

Vilken vikt jag skulle köra på idag var oklar, men i all stress fick det bli 120 kg. Mitt PB där är 40 reps från 25 maj 2019 i Japan efter VM. Då gjorde jag 120×40, 140×22 och 160×14. En bra serie. Detta passet lyckades jag nätt och jämnt bräcka det. Fast jag kom inte ihåg att jag gjorde de vikterna och de repsen i japan. Det såg jag efter passet, så lite kul.

Bänk:
100 kg 2×15
120 kg 2×10
120 kg 1×40 (PB 40)
140kg 1×24 (PB 28)
160 kg 1×14 (PB 20)

Rullande extensioner:
25 kg 3×10
20 kg 1×15

Snedrodd:
50 kg 3×10

Facepulls:
2 set

Omvändaflys:
1 set

Hantelcurls:
2 set

Armarna känns bra igen nu så både rullande extensioner och biceps gick fint.

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com/?bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Följ alla mina pass mot EM och bli medlem på min YouTube kanal

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg