211213 Måndag – Träning mot järnvägspressen

Nu höjer jag nivån en aning på träningen där volymen kommer skjuta upp, men vikterna kanske inte vara de tyngsta. Kommer köra på för full maskin i sju veckor där den åttonde bli lite lugnare inför tävling.

Bänk:
100 kg 8×30

Rullande extensioner:
20 kg 2×12

Latsdrag:
70 kg 2×12

Omvändaflys:
6 kg 2×10

Stång curls:
20 kg 2×15

Ja, då tuffar jag å lite här nu med mer än bänk! Bultträningen är igång. Nu körde jag all bänk brett med fötterna i efter att nött på lite i olika breddgrepp och fötterna uppe. Kommer nog slänga in det lite fläckvis, men inte ha det som dominant träning. Tror jag inte är helt bra nog för det i ena rotatorkuffen för att ha det som återkommande i stora mängder. Det kändes inte alls jobbigt att köra 240 reps på 100 kg, nu är det lätt, men trodde det skulle bli tuffare. Så nu jobbar jag mycket för hög volym tolerans som sen ska leda till lite högre snittvikt.

Sen ska jag tävla den 5 februari på Järnvägspressen. Jag har inte haft möjlighet att tävla på den innan, men ska nu förhoppningsvis få till det. Tävlingen är i Hallsberg på en scen i en aula med 400 platser för publik. Den är öppne för hela Sverige och hoppas det kommer många lyftare och mycket publik. Vi har fått bra sponsorer till tävlingen. Då bland annat Power Zite och ER Equipment som sponsrar med en bänkpress till tävlingen.


Träningen dit kommer vara mest att panga på volymen, och ta sista veckan lugnare för att sen dra till med vad jag kan på tävlingen. Tror att det kommer bli en bra siffra, kommer inte vara i samma form som VM kanske. Dock kan det bli mer vikt då det är en bättre bänk. Så detta är då början av vecka 1 av 8 inför detta. Ni kan följa mig pass för pass här i träningsjournalen där jag lägger upp alla mina pass.

Vill ni hålla koll på mer inför tävlingen kan ni göra det här på Hallsberg AKs instagram

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg