700 KG TOTAL | Del 1

700 KG TOTAL
Del 1 – Första försöket

Jag har inte skrivit något här på runt tre månader, i ren och skär lathet faktiskt. Börjat plugga och känner mig inte direkt manad till fler saker att skriva ner, så vi får se hur ofta detta sker.
Hann tävla i december, vad som skulle vara KAKs Klubbmästerskap blev en fullvärdig ”riktig” tävling med besök från alla håll och kanter i distriktet. Askul tävling.
Presterade ganska skit, PB i böjen med 2.5kg (235kg) men under PB i både bänk och mark (152.5 och 300 repsektive). Blev sjuk i toppningen precis runt de tyngsta lyften och lyckades även dra på mig en ganska jobbig knäsmärta efter mitt livs bästa böjpass (220kg 1×2 och 180kg 1×10) vilket ledde till att böjen kändes skit och fick skippas helt en vecka i toppningen.

Ironin i att det var mitt enda PB på tävlingen har inte heller undsluppit mig.

Träningen efteråt har också varit lite sådär, blev sjuk igen kort efter tävlingen. Samma sjuka som jag hade innan, en jävla massa snor och inget annat. Sen var klubben stängd för jul och nyår osv i vanlig ordning. Tuffade på med en knäböjcykel jag la fram med hjälp av Rickie (hans logg finns också på sidan, uppdaterar bättre än mig, läs den istället) tills jag fick ont i båda knäna och fick inse att jag ska nog ge självaste fan i att försöka stå smalare.

Vilket leder oss till dagsläget! Jag har inte planerat ett enda pass i förväg de senaste 4 veckorna. Jag vet ungefär vad som behöver ske på passen, fick hjälp av Josef med bänkvarianter att köra efter vanliga bänken som jag kör stenhårt på. Bytte till boxböj i söndags och lyckades faktiskt träna böj utan smärta, och dessutom på bara 5kg under planerade vikten i vanlig böj, så böjcykeln kanske inte är helt förlorad ändå.
Marken går helt på känsla, har lagt om tekniken lite, fipplat med grejer utan att va särskilt stressad. Man kan säga att nuvarande stil är mer ”upp med blicken/bröstet” i botten och mindre quasimodo i katedralen. Flyttade även ner bältet till vart normala människor har det, känner att det ger mig lite mer tryck att låsa ut propert med. Drog 272.5kg för en fyra, siktade på fem egentligen. Det var PB oavsett, och det med vad jag vill hävda var kasst tekniskt utförande. Lovade Daniel att göra 6 reps nästa gång, så det kan bli nästa gång jag skriver ett inlägg, bara för det.

Nuvarande total: 687.5kg

Ny markteknik visas bra här: https://www.instagram.com/p/CYjplKrIoTi/
Dålig tävling synes här: https://www.instagram.com/p/CXW_4E2IUTJ/
Svinbra låt jag återupptäckt från förr: https://www.youtube.com/watch?v=Tl5T-glTdXw

Martin Lindby-Aas

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg