Mitt hemmagym

Vad har jag för utrustning i mitt garage?

Vill du med skaffa dig ett hemmagym och vill ha tips, råd och förslag på vilken utrustning som passar dig? Klicka HÄR för att läsa mer om det

All träningsutrustning jag har i mitt garage har jag köpt från Nordic Fighter. Alla saker har jag valt för att kunna träna obehindrat med skivstång. Racket är stabilt och rejält med många val för höjd samt stadiga saftey racks. Flaket är på 40 mm solida gummimattor som sitter ihop med en stål ram. Något jag kan hå på mitt betonggolv i garaget och kan släppa mer vikt än jag klarar att lyfta på det. Skivstången är en styrkelyft stång, har ett par likadana på atletklubben vi tränar med. Bänken är lite klenare, inget man ska stå och hoppa på eller så, men klarar att bänkas på. Jag modifierade bänken i fotfelen. Jag har kapat av så fötterna är smalare. Detta så jag ska kunna ha fötterna närmare varandra när jag bänkar. Det viktiga är att den har rätt höjd och bredd samt bra fäste. Skivstånglåsen är enkla med super bra plats lås.

Sen vad beträffar självs viktkakorna så är de lite dyrare. De har flera olika alternativ på vikter. Järnvikter är de billigaste, men! Ska du träna hemma vill du inte ha järnvikter. Det kommer låta, smälla och göra mer skada än det är värt att spara pengar. Samt att billiga järnvikter ofta är otroligt okalibrerade. Så när det kommer till Nordic Fighters viktkakor så finns ett brett och bra utbud i Thor Fitness serien. De jag har är THOR FITNESS TÄVLINGSBUMPER SVART kompletterat med BUMPER VIKTSKIVOR från 5 kg och neråt. Du har BUMPER VIKTSKIVOR som är mycket billigare och sen även THOR FITNESS FÄRGADE BUMPER och THOR FITNESS SVARTA BUMPER. De duger gott och väl och de var de jag tänkte ta först, men de är så breda. Alla de tre billigare alternativen har 70mm tjocka 20 kg vikter. Då får jag bara på 6st på varje sida som är 260 kg, jag drar mer och har ambitioner om att dra ännu mer i mark. Därför fick jag välja de som THOR FITNESS TÄVLINGSBUMPER SVART då de 20 kg vikterna är 53 mm. Då kan jag lasta 7 st 20or och det blir 300 kg. Man kan givetvis köpa lite av varje, men jag valde att investera här och så är det lite stiligt med symmetrin också.

Nu är inte mina vikter färgkodade då det kostar mer, alla är svarta. Jag ville mest ha likadana och att det går att lasta 300 kg. Tror man att man inte ska lasta över 260 kg inom snar framtid kan man välja BUMPER VIKTSKIVOR HELT I GUMMI eller lite stiligare THOR FITNESS SVARTA BUMPER som även finns färgkodade, något dyrare THOR FITNESS FÄRGADE BUMPER. Så där får man välja och se till sina behov.

Det jag då ha i garaget och vad det kostar är följande…

THOR FITNESS SQUAT STAND MED SPOTTER ARMS HEAVY DUTY
1st

THOR FITNESS STYRKELYFTSTÅNG / PL / SL, 29MM GREPP, 20KG / 750KG
1 st

THOR FITNESS TÄVLINGSBUMPER SVART
20 kg x 14st
15 kg x 2st
10 kg x 2st

BUMPER VIKTSKIVOR HELT I GUMMI 50MM
5 kg x 2st
2,5 kg x 2st
1,25 kg x 2st

NF RAK TRÄNINGSBÄNK
1 st

OLYMPIC BAR CLIP 50MM
2 st

För tävlingsflak
maila alexander.hjelm@nordicfighter.com för dem
40 mm flak = 9445kr inkl moms (ordinarie pris) – Det har jag
30 mm flak = 7449kr inkl moms (ordinarie pris)

Pris med rabatt kod: 36 182 kr

Rabattkod: bänkpressnu

Även om jag vald mycket av det som är ”top notch” så har jag inte alls tagit det dyraste i alla avseenden. Viktkakorna jag har är THOR FITNESS TÄVLINGSBUMPER SVART och de 20 kg kakorna kostar 997 kr med rabatt. THOR FITNESS FÄRGADE TÄVLINGSBUMPER är de samma fast färgkodade och de kostar 1187 kr med rabatt för 20 kg. Så på 14 st 20 kg vikter som jag har sparar jag en del på att ha svarta istället för blåa.

Det samma med bänken. Bänken jag valde kosta 1035 kr och är den billigaste. Det finns bänkar för närmare 30 000 kr för den som tycker det är kul. Marcus Yngvesson, sveriges starkaste man kör med TF STANDARD, FID BENCH och den är han hel nöjde med. Går att reglera höjd på den. Priset med rabatt på den är 6831 kr.

Sen vad beträffar ställningar så har du en uppsjö med alternativ. Har du mer plats finns super bra grejer med massa funktioner. På atletklubben har vi satt ihop en CROSSIFT RIGG som en stor bur och i den masa funktioner som erbjuds i sortimentet. Marcus Yngvesson har gjort en likande lösning med rigg i sin källare som han är nöjd med. Den tar inte mycket plats, men har hög funktion.

Vill du ha tips och vilken utrustning du kan köpa kan du läsa Vad passar till ditt hemmagym?

 

Mina hemmagym genom åren

 

 

Josef Eriksson

Ett svar till “Mitt hemmagym”

  1. […] Vill du läsa mer om vad jag har i mitt hemmagym nu och vad det kostar kan du göra det här: Mitt hemmagym […]

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg